لوله کشی درجه یک ( استخر )

 

          سونای خشک :

          بدن افراد هنگام سونا تقریبا برهنه است یعنی افراد به طور معمول نباید به جز مایو (آن هم از جنس نخ) چیز دیگری بر تن داشته باشند و نخستین گام شستن سر و تن با لیف و صابون است تا منافذ پوست بازتر شود و عمل تعریق و تنفس پوستی در سونا آسان تر صورت گیرد سپس باید وارد گرمخانه (سونا) شد.

          هنگام ورود به سونا شخص احساس گرمای بسیار زیادی می کند زیرا حرارت محیط ۹۵ یا نزدیک به ۱۰۰ درجه سانتی گراد و گاه بالاتر است اما دانستن این نکته ضروری است که درجه حرارت در قسمت های مختلف اتاق یکسان نیست زیرا در اثر خاصیت بالا رونده هوای گرم، گرمای کف اتاق کمتر از سکو های بالایی است.

          برای هماهنگ کردن تدریجی بدن با حرارت بهتر است به محض ورود از نشستن در سکوهای بالاتر خودداری کنید. بهترین راه برای انطباق دادن بدن با حرارت و کمک به تعریق بیشتر و بهتر، چند دقیقه نشستن در سکوی پایین و سپس در سکوی دوم و سرانجام در سکوی آخر است. در این حالت گرم شدن بدن تدریجی است . خون گرمای محیط را از سطح بدن به خود جذب می کند و به قسمت های درونی بدن هدایت می کند و این جریان تا جایی ادامه می یابد که گرمای بدن به اوج برسد

 

 

          هنگام ورود به سونا

رطوبت سطح پوست به سرعت از بین می رود و احساس گرمای شدیدی به فرد دست می دهد اما به محض آنکه عمل تعریق شروع شود درجه حرارت بدن پایین می آید و فضا قابل تحمل تر می شود.

          مدت نشستن در سونای خشک متناسب با استعداد بدن و تحمل شخص است.

           “برای فرد سالمی که هیچ گونه عارضه و بیماری نداشته باشد مدت استفاده از سونای خشک ۱۰تا ۱۵ دقیقه، مدت استفاده از سونای بخار ۶ تا ۱۲ دقیقه و مدت استفاده ازخزینه آب داغ ۵ تا ۱۰ دقیقه است. با این حال اگر به هر دلیلی احساس ناراحتی به وجود آید و عوارضی مانند سردرد، سرگیجه، رخوت بیش از حدو تپش قلب غیر عادی دست دهد باید سونا را ترک کرد.”


          مرحله بعد خروج از گرمخانه (سونا) است.

پس از خروج باید بلافاصله زیر دوش آب ولرم رفت تا عرق از تن زدوده شود. سپس مرحله خنک کردن بدن فرا می رسد که به دو صورت است: گرفتن دوش آب سرد، غوطه ور شدن در حوضچه آب سرد.

          هنگام غوطه ور شدن در آب سرد باید تمام بدن زیر سطح آب سرد قرار گیرد در غیر این صورت دوگانگی حرارت بین سر و دیگر قسمت های بدن به وجود میآید که به دلیل گرمای زیاد بدن خطراتی را در بر خواهد داشت

 

 

          در ساخت سوناهای خشک معمولا از چوب استفاده می شد

          بهترین ماده برای سوناهای مدرن چوب های ترموود هستند

          فواید سونای خشک

          سونای خشک تأثیر فوری روی دستگاه قلب و عروق (گرما عروق خونی را گشاد می‌کند و این مسئله باعث افزایش ضربان قلب می‌شود) و غدد درون ریز دارد اما با این حال معمولاً هم بزرگسالان و هم افراد هم کم سن و سال راحت‌تر شرایط آن را تحمل می‌کنند.

          نتایج بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که استفاده منظم از سونای خشک برای سلامتی خطرناک نیست و برعکس باعث آرامش شده و همچنین قدرت دفاعی بدن را بالا می‌برد و برای مقابله با استرس و عفونت‌ها مؤثر است. سونای خشک سیستم گردش خون را فعال کرده و تأثیر تقویتی روی پوست دارد. نتایج برخی از پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد که استفاده منظم از سونا به کنترل فشارخون در بین افرادی که پرفشاری خون دارند کمک می‌کند. افراد مبتلا به آسم و برونشیت مزمن نیز می‌توانند از سونا بهره خوبی ببرند. سونا همچنین برای تسکین دردهای مفصلی، گرفتگی و فشارهای عضلانی و فیبرومالژی در افراد مبتلا به روماتیسم التهابی مانند آرتروز، پولی آرتریت روماتوئید مؤثر است.

 

 

 

          سونای خشک برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

          افرادی که از تنگی دریچه آئورت رنج می‌برند نباید از سونای خشک استفاده کنند. به غیر بیماری‌های سخت مانند سرطان، سکته قلبی، عفونت‌های شدید مانند آنفولانزا یا برونشیت حاد همه افراد می‌توانند از فواید سونای خشک بهره مند شوند.

همچنین توجه داشته باشید قبل از وارد شدن به سونا از مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد فشارخون بپرهیزید. در هر حال اگر شرایط ویژه‌ای دارید بهتر است قبل از استفاده سونا خشک با پزشک معالجتان مشورت کنید. در حین استفاده از سونا همچنین باید به صدای بدنتان گوش دهید و اگر هر نوع واکنش نگران کننده و نامطلوب داشتید به سرعت سونا را ترک کنید.


 

          سونای بخار :

          سونای بخار اتاقی گرم و اشباع شده از بخار آب است به همین دلیل کف اتاق، سکوها و دیواره های آن را از سنگ مرمر می سازند . بخار مورد نیاز در سونای بخار از طریق دیگ های تولید بخار در محوطه ای خارج از آن تامین می شود و به وسیله لوله ای به داخل اتاق سونا جریان می یابد تا در فضای آن انتشار یابد و حالتی از اشباع بخار آب همراه گرما پدید آید . سونای بخار علاوه بر فواید سونای خشک باعث تلطیف و شست و شوی سینوس ها ، مجاری تنفسی و ریه ها نیز می شود . افراد سیگاری و مردمی که در مناطق خشک و شهر های آلوده زندگی می کنند می توانند از سونای بخار حداکثر استفاده را داشته باشند.

          مدت هر بار توقف در سونای بخار بسته به ظرفیت و استعداد اشخاص از ۶ تا ۱۲ دقیقه است ضمن آنکه وجود شیر آب سرد در اتاق سونای بخار این امکان را به استفاده کنندگان از این سونا می دهد که هر چند دقیقه یک بار دست و صورت و بدن خود را با آب سرد خنک کنند تا بتوانند بخار سوزان سونا را تحمل کنند



 

          چه افرادی نباید از سونای بخار استفاده کنند؟

          سونای بخار برای خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

          سونای بخار برای افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. چون گرما آن‌ها را در معرض ناخوشی و حتی سکته‌های قلبی قرار می‌دهد.

          علاوه بر این سونای بخار برای افرادی که از مشکلات و بیماری‌های تنفسی رنج می‌برند نیز توصیه نمی‌شود.

          افرادی که دچار عفونت‌های پوستی هستند نیز نباید از سونای بخار استفاده کنند. گرما و رطوبت باعث تکثیر و حتی انتقال عفونت و قارچ‌ها می‌شود.

          در هر صورت اگر بیمار هستید و یا در شرایط جسمی ویژه‌ای قرار دارید حتماً قبل از استفاده از سونای بخار نظر پزشک خود را جویا شوید.


          برای استفاده از سونای بخار و بهره مندی از فواید آن لازم است که مواردی را رعایت کنید:

          توصیه می‌شود بعد از یک وعده غذایی سنگین وارد سونا نشوید.

          باید حداقل 3 ساعت از زمان صرف غذای سنگین گذشته باشد تا بتوانید از سونا استفاده کنید.

          گرما و رطوبت باعث رشد قارچ‌ها می‌شود بنابراین برای استفاده از سونای بخار از صندل استفاده کنید.

اگر تب دارید وارد سونا نشوید چون گرمای داخل آن تب را بالا می‌برد و برایتان خطرناک است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد