سیستم های آبرسانی با استفاده از لوله های متفاوتی همچون لوله های پلیمری و لوله های فلزی برای ساختمان ها اجرا می شوند.
اما بعد از برکنار شدن لوله های آهنی و گالوانیزه به دلیل معایب زیاد این نوع لوله ها ازقبیل:
دلیل نام گذاری لوله های پنج لایه
این لوله ها به این دلیل 5 لایه نامیده می شوند که از دولایه داخلی و خارجی پلیمر، دو لایه چسب و یک لایه آلومینیوم تشکیل شده اند.
مزیت های لوله های پنج لایه در لوله کشی آب
لوله های پنج لایه به دلیل داشتن لایه های مختلف ذکر شده در قسمت فوق دارای مزیت های گوناگونی هستند که همین مسئله آمار استفاده از آن ها را در تاسیسات ساختمانی روز به روز بیشتر کرده است. در ادامه شما را با برخی از آن ها آشنا می کنیم:
تنها لوله ای که مقاومت بالایی در برابر دمای بالای آب از خود نشان می دهد، لوله پنج لایه است. به همین دلیل از این نوع لوله حتی در لوله کشی شوفاژ و لوله کشی پکیج نیز استفاده می کنند.
بیشتر لوله ها حتی لوله های پلیمری در مقابل با دمای بسیار بالا دچار تغییرات طولی یا عرضی می شوند ولی لوله های پنج لایه به دلیل داشتن یک لایه آلومنیوم در ترکیب خود می توانند در دمای بیش از 90 درجه سانتی گراید بدون تغییر باقی بمانند.
دلیل دیگر محبوبیت بالای لوله های پنج لایه عدم نیاز این لوله به استفاده از فیتینگ در هنگام لوله کشی آب ساختمان می باشد.
همانطور که می دانید فیتینگ هایی مانند زانویی در سیستم لوله کشی آب ساختمان ها سبب کاهش فشار آب می شوند، اما در صورت استفاده از لوله های پنج لایه به دلیل شکل رولی و انعطاف پذیر آن دیگر نیازی به استفاده از زانوی نیست.
بروز نشتی در لوله آب یکی از معضلات بسیار رایج است که در صورت استفاده از لوله های پنج لایه به دلیل داشتن دو لایه پلیمر در لایه های داخلی و خارجی ترکیب آن از این مشکل در سیستم آبرسانی ساختمان دیگر خبری نیست.
همانطور که گفتیم در ترکیب اصلی لوله های پنج لایه از دولایه پلیمر نیز استفاده شده است که با کمک دولایه چسب و لایه ای از آلومنیوم به یکدیگر متصل شده اند. این ترکیب سبب خاصیت بالای لوله های پنج لایه در عدم زنگ زدگی و در نهایت خوردگی لوله می شود.
از طرفی از آن جا که بروز زنگ زدگی و خوردگی لوله آب باعث تغییر در طعم و بوی آب و سپس ترکیدگی لوله آب می شود، این ویژگی یعنی مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی از تغییر رنگ و بوی آب نیز جلوگیری می کند.